Header IGOV - OVLNL banner

Naar aanleiding van een eerdere mailing in juni heeft u aangegeven expert te zijn of bent u voorgedragen voor de review van de jaarlijkse actualisatie “Criteriadocumenten duurzaam inkopen GWW”. Deze actualisatie maakt deel uit van het Plan van aanpak maatschappelijk verantwoord inkopen 2015-2020 dat op 9 september 2015 werd aangeboden aan de Tweede Kamer.

In opdracht van RWS heeft Royal HaskoningDHV al kleine aanpassingen doorgevoerd mede op basis van informatie die is geregistreerd door PIANOo. In de bijlage treft u een totaal overzicht aan van deze kleine aanpassingen in de verschillende documenten. Op de website van PIANOo

https://www.pianoo.nl/themas/maatschappelijk-verantwoord-inkopen-mvi-duurzaam-inkopen/productgroepen/cluster-grond-weg-waterbouw-gww

treft u de huidige documenten aan voor de GWW productgroepen.

Wat vragen wij van u?
Voor dit jaarlijks kleinschalig onderhoud vragen wij u om het betreffende document(en) waar u expertise in heeft, te controleren. Eventuele correcties, opmerkingen, argumentaties en vragen ontvangen wij graag met “wijzigingen bijhouden” in het voor u relevante Word-document(en). Dit onderhoud biedt u de mogelijkheid om correcties te kunnen aanbrengen zodat uw werk in 2017 beter/correcter verloopt.

Wij verzoeken u de documenten vóór 15 september te retourneren aan Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Mocht het niet schikken voor de gestelde datum, stuur dan een mail wanneer het u wel lukt.
Uiteraard mag u reageren op de andere documenten waar u mogelijk expertise in heeft of doorzetten naar een collega.

Heeft u grote aanpassingen of zou u een nieuwe ambitie in een van de documenten willen opnemen, maak dit kenbaar. Wij zetten grote aanpassingen en ambities op een wensenlijst die mogelijk in 2017 kunnen worden opgepakt.

Toelichting Openbare verlichting
Voor de milieucriteria “Openbare verlichting” is in de vorige actualisatieronde in 2015 besloten dat de milieucriteria tijdelijk komen te vervallen. In deze ronde vragen wij u goede praktijkvoorbeelden aan te dragen. Op basis hiervan wordt bekeken of deze voorbeelden een basis kunnen vormen voor een nieuw criteriadocument.


Note: OVLNL heeft een toelichting op dit besluit gevraagd aan PIANOo gevraagd.

Hoe verder?
Begin oktober zullen de ontvangen reacties en voorstellen voor wijziging worden besproken. Het kan zijn dat u hiervoor een uitnodiging ontvangt.

In december volgt de besluitvorming door de Interdepartementale Commissie Inkopen en Aanbesteden ICIA. Begin 2017 zal de publicatie van de geactualiseerde documenten plaatsvinden op de PIANOo site. (https://www.pianoo.nl/themas/maatschappelijk-verantwoord-inkopen-mvi-duurzaam-inkopen/productgroepen/cluster-grond-weg-waterbouw-gww


Heeft u nog vragen? Mail ons gerust.
Alvast dank voor uw medewerking!

Met vriendelijke groet,

Patricia Bouts

Namens
Lie Chahboun RVO.nl en Jan Bart Jutte Royal HaskoningDHV’