Website OVLNL.nl Home

Introductie Armaturenregister.nl

logo armaturenregisterHet doel van het armaturenregister:

  • Het bevorderen van het kwaliteitsbewustzijn op het gebied van openbare verlichting.
  • Keuze vergemakkelijken, en daardoor versnellen invoer ledverlichting. Hierdoor ook bijdragen aan de energieakkoord doelstelling 2020 en 2030.
  • Product verbetering en product innovatie stimuleren.

Voordelen voor de gebruiker én de fabrikant:
Het armaturenregister is een website waarop de producten en systemen die aan vooraf vastgestelde criteria voldoen worden gepubliceerd. Hiermee wordt de kwaliteit inzichtelijk gemaakt.
De functionele parameters die de kwaliteit van armaturen bepalen zijn te vinden op deze website. Het maken van een keuze of eerste selectie door een inkoper wordt hierdoor eenvoudiger en producten die normaal niet werden overwogen krijgen hierdoor een kans. Dit vergroot de kans voor nieuwe toetreders om met nieuwe innovatieve producten een marktaandeel te verwerven.
Product verbetering en innovatie wordt gestimuleerd middels het organiseren van discussiegroepen en fora om criteria vast te stellen en actief het systeem te verbeteren. Fabrikanten zullen er sneller voor kiezen om een innovatie door te voeren als men daarmee een betere positie krijgt ten opzichte van de concurrent. Op de website staan ook die gegevens die een vergelijking mogelijk maken. De gegevens zijn ook daadwerkelijk vergelijkbaar omdat ze gecontroleerd zijn en alle volgens vaste methodes worden vast gesteld.

Kwaliteitscontrole:
De controle op het voldoen aan de eisen wordt door laboratoria uitgevoerd die een accreditatie hebben. Die taakwordt niet door armaturenregister.nl uitgevoerd echter verifieert armaturenregister.nl of de juiste gegevens encertificaten beschikbaar zijn om een product in te kunnen delen in een specifiek niveau.
Het beoordelen van led armaturen op kwaliteit en prestatie is een ingewikkelde en zeer specialistische taak.Keurmerken kunnen hier een belangrijke rol spelen we zien in de praktijk dat inkopers en vakmensen keurmerken en certificaten verlangen.

Gebleken is echter dat de kennis rondom certificatie en testen minimaal aanwezig is. Dit komt voor een groot deel voort uit de grote diversiteit die er in keurmerken en certificaten bestaat en men onmogelijk exact kan weten wat die keurmerken precies inhouden. Het systeem zorgt ervoor dat alleen geverifieerde producten worden ingedeeld in een hoger niveau zodat de eindgebruiker zich daarover niet druk hoeft te maken en ook niet perse hoeft te weten wat een bepaald certificaat inhoud. Die informatie staat overigens wel weer op de website.

Gratis deelname:
Het is van belang dat de website gevuld wordt met zoveel mogelijk armaturen van verschillende fabrikanten. En dat gemeenten, Provincies, Rijkswaterstaat en andere gebruikers de systematiek gaan toepassen bij de inkoop van led-armaturen. Rijkswaterstaat is partner en co-financier en heeft het mogelijk gemaakt om minstens 3 jaar gratis deel te nemen als fabrikant enof gebruiker.

Meldt u ook aan:
Voor het gebruik van het systeem hoeft u zich in principe niet aan te melden maar om het systeem een brede toepassing te laten krijgen is het mooi om te kunnen laten zien welke organisaties er gebruik van maken. De naam van uw organisatie willen we graag vernoemen op de website.

Vragen of aanmelden:
Stuur een mail aan Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.