Website OVLNL.nl Home

Nieuws (Openbaar)

Praktijkcongres: 'Smart City: Nijmegen doet het!'
Nieuwe inzichten vanuit de praktijk

Datum: 10 Oktober 2018
Tijdstip: 13:00 uur - 17:00 uur
Locatie: Nijmegen Stadhuis, Korte Nieuwstraat 6, 6511 PP Nijmegen.

UITNODIGING

Een slimme stad weet wat er speelt. Sensoren zijn een belangrijk hulpmiddel om luchtkwaliteit, geluid, temperatuur en drukte te meten. Nijmegen heeft al flink ervaring opgedaan met het opzetten van sensornetwerken. Waar loop je tegenaan bij het plaatsen van sensoren? Hoe ga je om met stroom en connectiviteit? Wat meten sensoren eigenlijk en hoe maak je hier bruikbare informatie van? Welke rollen speel je hierbij als overheid? Hoe maak je als overheid zelf gebruik van deze data in het opzetten van maatregelen? Op deze vragen heeft gemeente Nijmegen antwoorden die ze graag willen delen met andere gemeenten. Het epicentrum van deze metingen is de Waalkade, een van de drukst bevaren plaatsen van Europa. Nijmegen laat zien wat daar wordt gemeten en welke maatregelen worden ingezet om de luchtkwaliteit daar te verbeteren.

Onderwerpen als lucht, licht, geluid, walstroom, scheepvaart, connectiviteit, dataverzameling en privacy by design zijn hier allemaal bijeengebracht en met elkaar verbonden. Gemeente Nijmegen, Green Capital van Europa 2018, deelt graag hun praktijkervaring met u.

Bekijk het programma.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Irene Bruines, 
+31 (0)6 31 66 76 73  Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Graag tot 10 oktober in Nijmegen,

Paul Geurts en Irene Bruines