Website OVLNL.nl Home

Nieuws (Openbaar)

De vierde editie van de OVL-monitor is in de maak. Overheden en marktpartijen zijn van harte welkom om ook dit jaar hun input te leveren. Dat kan heel eenvoudig: ga naar de website van OVLNL en vul de enquête in. logo ovl monitor

De landelijke OVL-monitor is ondertussen een bekend fenomeen. Het geeft een boeiend beeld van de wereld van de openbare verlichting (OVL) en de verschuivingen die daar plaatsvinden. De basis van de OVL-monitor wordt gevormd door respondenten uit het werkveld zelf. Hoe meer mensen de enquêtes invullen, hoe meer gegevens er binnenkomen. Dat levert boeiende informatie op. Voor overheden en voor marktpartijen.

Kleurrijk palet

De vragen gaan over veel verschillende aspecten over OVL. Over het aantal lichtpunten, lumenoutput en aansluitwaarde. Over beheer, eigendom en het net. Over retrofit, telemanagement en storingen. Maar ook over thema’s met een sterke maatschappelijke component, zoals circulariteit, burgerparticipatie, lichthinder en klachten van burgers.

Ook dit jaar zijn er weer vragen toegevoegd, aangepast (en verwijderd!), om zo goed mogelijk in te spelen op de actualiteit.

Feiten en meningen

Het zijn ‘feitenvragen’, maar er wordt ook gevraagd naar uw mening. Wat vindt u van het aantal fte en het beschikbare budget? Hoe bevalt het netwerk dat u gebruikt? Wat zijn volgens u de belangrijkste belemmeringen voor innovatie? En hoe ziet u de relatie tussen overheden en marktpartijen in de toekomst? We zijn benieuwd naar uw inbreng.

Thema van dit jaar: circulariteit

Ook dit jaar interviewen we mensen uit het werkveld. Vorig jaar was het thema  ‘Omgevingsgericht ontwerpen’, in 2017 ‘Smart Lighting en Smart City’. Dit jaar is gekozen voor ‘Circulariteit’. Dit thema staat hoog op de agenda bij OVLNL. De OVL-monitor sluit hier op aan met haar interviews. 

Toegankelijk en aantrekkelijk

Het eindrapport, dat in het najaar verschijnt, is kleurrijk en overzichtelijk. Infographics en overzichtelijke grafieken met een korte toelichting voeren de boventoon. Het is een document waar je makkelijk doorheen bladert of scrolt. Voor iedereen gratis te downloaden op de website van OVLNL. www.ovlmonitor.nl

Doe mee!

Ook dit jaar zijn er twee aparte enquêtes: 1 voor overheden en 1 voor marktpartijen.

Enquete Overhedenhttps://nl.surveymonkey.com/r/overheden2019

Enquete Marktpartijen: https://nl.surveymonkey.com/r/marktpartijen2019

Vragen over de OVL-monitor?

Mail dan naar: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.