Website OVLNL.nl Home

Logo OVLNL bij igov kenniscafe 15 09 2020  logo eleq sponsor igov kenniscafe 15 09 2020  Vignet IGOV KENNISCAFE fcDEF bij kenniscafe 15 09 2020


Dinsdagmiddag 15 september in theater De Meenthe in Steenwijk

Dit IGOV kenniscafé is toegankelijk voor markt en overheid, het theater voldoet aan alle regels van de Corona maatregelen.

Voorafgaand aan het kenniscafé in de ochtend een IGOV vergadering alleen voor overheden.

Tijden Kenniscafé :

  • 12:15 uur inloop + lunch (openbaar)
  • 13:00 uur aanvang Kenniscafé
  • 16:00 uur afsluiting

Locatie: Theater De Meenthe, Stationsplein 1, Steenwijk
Het theater is direct naast NS station Steenwijk. https://www.demeenthe.nl/contact/route-en-parkeren/

Partner Eleq
Dit Kenniscafé wordt mede mogelijk gemaakt door Eleq
Dé ontwikkelaar en producent van slimme elektrotechnische toepassingen. R&D Mogelijkheden voor Innovatie en ontwikkeling en maatwerk voor uw Openbare Verlichting toepassing. Lichtmast-aansluitkasten, Inbouw RVS muurkasten en aanverwante Producten.

Doelgroepen
OVL medewerkers van overheden, ontwerpers, opdrachtgevers, inkopers, beleidsmedewerkers, IV-ers, adviseur en installateur, fabrikant en leverancier.

Zoals je gewend bent van IGOV – Kenniscafés een inhoudelijk programma gericht op de praktijk en actuele ontwikkelingen; jouw inbreng wordt serieus meegenomen.

Aan de orde komt

  • Het Nederlands Instituut voor Ecologie (NIOO-KNAW) onderzoekt de effecten van nachtelijk kunstlicht op onze natuur. “We weten inmiddels dat rood licht het minst verstorend werkt op verschillende diersoorten”, zegt bioloog en onderzoeker Kamiel Spoelstra. In het Licht op Landschap project wordt nu onderzocht hoe dieren omgaan met lichtintensiteit. Dit onderzoek is net gestart en volgt het eerdere onderzoek naar effect van kleur op dieren op.
  • Je krijgt een update van het OVLNL project Omgevingsgericht Lichtontwerp dat zich richt op het ontwerpen van openbare verlichting met als uitgangspunt het welbevinden van mens en natuur. En we vragen naar jouw mening en inbreng.
  • Eleq presenteert de diverse mogelijkheden om mede-aansluitingen in lichtmasten mogelijk te maken op een veilige manier volgens de geldende normen.
  • Hoe maken we de nachten weer donker en de sterren weer zichtbaar?
  • Energiemonitoring; halen we de duurzaamheidsdoelstellingen?

Corona maatregelen
Er is voor een theater gekozen omdat we er dan verzekerd van zijn dat de zaal en organisatie bekend is met de corona maatregelen. OVLNL/IGOV controleert dit ook vooraf en tijdens de bijeenkomst. Zodat de gezondheid en veiligheid is geborgd. Uiteraard vragen we van de deelnemers zich ook aan de regels van het RIVM, de overheid en het theater te houden. Het aantal toegestane deelnemers is daarom ook beperkt.

Live-stream
Om iedereen die liever niet bijeen komt toch de gelegenheid het Kenniscafé te volgen is er de hele dag een live-stream zodat alle presentaties en discussies ook via internet te volgen zijn.

Deelnemen
Deze bijeenkomst is kosteloos toegankelijk voor IGOV deelnemers, IGOV Innovatie Platform deelnemers en studenten. Voor niet-deelnemers kost de toegang 350,00 euro excl. btw. per persoon.

Aanmelden via

Voor vragen of opmerkingen mail naar: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Programma Kenniscafé

13:00 uur   
Opening door dagvoorzitter - Theo Duijker, specialist inclusieve maatschappij en lid van raad van toezicht van OVLNL

13:05 uur   
Welkom door gastheer Eleq - Robert Getreuer, CEO Eleq

13:10 uur   
Verlichting in het Landschap: hoe en waar kan nachtelijk kunstlicht optimaal worden ingepast in onze - natuurlijke - omgeving?

Nachtelijk kunstlicht is in onze moderne maatschappij van groot belang. De groei van onze economie en welvaart heeft geleid tot een ongekende toename van verlichting in de afgelopen decennia. Gedurende de afgelopen jaren is het echter steeds duidelijker geworden dat we ook rekening moeten houden met nadelige effecten van nachtelijk licht op ons eigen welzijn en op onze natuurlijke omgeving. Recent onderzoek heeft belangrijke informatie opgeleverd over eerder onbekende effecten op plant- en diersoorten, maar gelukkig ook over hoe deze effecten kunnen worden beperkt. Het verhaal geeft een overzicht van onze kennis tot nog toe, en welke vragen nog onbeantwoord zijn. Zeker is dat het potentiële succes van aanpassing van verlichting afhangt van specifieke omstandigheden - dit zal aan de hand van een aantal praktijkvoorbeelden worden
toegelicht.
Spreker: Kamiel Spoelstra, bioloog en onderzoeker NIOO-KNAW

13:40 uur   
Update van het OVLNL project Omgevingsgericht Lichtontwerp
Spreker: Filip van der Heijden, lichtontwerper, directeur Lichtvormgevers en voorzitter OVLNL netwerk Licht & Omgeving

14:00 uur   
Innovatieve en maatwerk mogelijkheden om mede-aansluitingen in lichtmasten mogelijk te maken op een veilige manier volgens de geldende normen.
Spreker: Vincent Gorte, accountmanager Eleq

14:20 uur   
Pauze

14:45 uur   
Discussietafels:
Tafel 1: Hoe maken we de nachten weer donker en de sterren weer zichtbaar ?
Gespreksleider: Kamiel Spoelstra
Tafel 2: Energiemonitoring; halen we de duurzaamheidsdoelstellingen?
Gespreksleider: Vincent Gorte

15:45 uur   
Presentaties discussietafels

16:00 uur   
Discussie over vervolgacties voor OVLNL/IGOV

16:15 uur   
Afsluiting en netwerkborrel

 Download: pdfUitnodiging_en_Programma_IGOV_Kenniscafe_Licht_op_Landschap_15_september_2020.pdf


Logo OVLNL bij igov kenniscafe 15 09 2020  logo eleq sponsor igov kenniscafe 15 09 2020  Vignet IGOV KENNISCAFE fcDEF bij kenniscafe 15 09 2020

 


 

Gebruikers
297
Artikelen
1723
Artikelen bekeken hits
3415751