Website OVLNL.nl Home

Aan het kenniscafé “Lichtmasten en Veiligheid” van 2 december 2021 werd online goed deelgenomen door meer dan 200 deelnemers met een gemiddelde kijktijd van 50 minuten.

Dit kenniscafé werd mede mogelijk gemaakt door Nedal aluminium en richte zich op de doelgroepen: OVL medewerkers van overheden, ontwerpers, opdrachtgevers, inkopers, beleidsmedewerkers, IV-ers, adviseur en installateur, fabrikant en leverancier.

De uitzending is terug te zien op Youtube via: https://ovlnl.tv 
(de volledige uizending en opgedeeld in de drie gesprekstafels en de presentaties)

In drie rondes kwamen aan de gesprekstafels aan bod:

  • De IGOV werkgroep Veiligheid heeft veel reacties, ook van netbeheerders, gekregen op de ter visie legging van de publicatie Elektrische veiligheid van Openbare Verlichting. Deze zijn verwerkt en de werkgroep geeft de stand van zaken door. Spreker: Jan Hoddenbagh.
  • Hydro Pole Products legt uit hoe een prestatieklasse is opgebouwd en welke botsveilige mast het beste in verschillende situaties kan worden toegepast. Spreker: Bas van Boxtel.
  • De Laadtaarn, door Dutch Charge en Nedal Aluminium. Spreker : Michel Versteeg.
  • Verplicht medegebruik publieke infrastructuur voor small cells: inhoud en achtergronden. Spreker: Louwrens Wemekamp
  • CROW presenteert hun project gemeentelijk woordenboek stedelijk licht (GWSL). Wat betekent dit voor de OVL beheerder en welke rol verwachten de leden van OVLNL/IGOV? Spreker: Ruben van Bochove.
  • Montad heeft voor de gemeente Assen een circulair concept toegepast. Het idee achter dit concept is om afgeschreven lichtmasten zodanig circulair te herstellen, dat ze opnieuw gebruikt kunnen worden en dan net zo’n lange levensduur hebben als nieuwe masten. Dit kan met stalen en aluminium masten. Spreker : Robert Dijkema.

Rond deze onderwerpen gingen de tafelgasten inhoudelijk in gesprek en werden meningen en visies gedeeld. Via de chat werden vele vragen gesteld en beantwoord.

Vraag en antwoord IGOV Kenniscafé “Veiligheid en Lichtmasten” 2 december 2021 
pdfVraag_en_antwoord_IGOV_Kenniscafé_2_december_2021.pdf

Hoofdmenu

Gebruikers
315
Artikelen
1726
Artikelen bekeken hits
3901774