Website OVLNL.nl Home

Nieuws (Openbaar)

PROGRAMMA

12.30 - Ontvangst

13.00 - Welkomstwoord & Introductie van het project Waalkade.

13.15 - Welke mogelijkheden zijn er om de kwaliteit van leven te verbeteren?
Door Paul Geurts, Strategisch Adviseur Informatiemanagement van de gemeente Nijmegen.
Hoe groot is de invloed van de waterweg op luchtkwaliteit? Vanuit de hypothese dat de scheepvaart van grote invloed is op de kwaliteit van leven in de stad, onderzoekt Nijmegen of deze stelling juist is. Door multidisciplinair overleg aan te gaan binnen de gemeente en door gewoon 'te doen' leer je welke maatregelen in het ene vakgebied van invloed zijn op het andere. Zo worden er verschillende datasets gecombineerd om de juiste verbanden te vinden, waarbij privacy by design een cruciale factor bleek.

14.00 - Welke middelen heeft de gemeente Nijmegen onderzocht om praktisch te verduurzamen en wat zijn de voorlopige trends?
Door een panel van deskundigen, gehost door Tom Cornfield, senior projectmanager ICT & Irene Bruines, Smart City Manager Ziut.
Het onderzoek begon met de inzet van sensoren, die licht, geluid, luchtdruk, luchtvochtigheid, temperatuur, CO2 en fijnstofgehalte meten. Er zijn ook maatregelen genomen. Het gemeentelijk Havenbedrijf Nijmegen logt welke schepen op welk tijdstip voorbijkomen en die gegevens worden vergeleken met de voorgenoemde relevante metingen. Daarnaast is er een fijnstofvanger geïnstalleerd en is er walstroom aangelegd. In de verlichting wordt onderzocht wat de mogelijkheden zijn van Wifi in de buitenruimte en een private LoRa netwerk.

Wat heeft de Gemeente Nijmegen bereikt met deze middelen en wat zijn de eerste trends? Een panel van inhoudelijk deskundigen licht dit toe en beantwoordt vragen.

14.45 - Koffiepauze

15.00 - Keuze uit één van de volgende verdiepende workshops:

Workshop Walstroom in het kader van luchtkwaliteit
Door Henk Nijhuis, senior adviseur Luchtkwaliteit gemeente Nijmegen

Workshop Licht, Private LoRa & sensoriek
Door Gerald van Meijgaarden, Kwaliteitsbeheerder Openbare ruimte van de gemeente, Martin Vergeer, productmanager Ziut en Janus Hoeks, Directeur Intemo

Workshop Privacy by Design
Door Paul Geurts, Strategisch Adviseur Informatiemanagement, gemeente Nijmegen

Workshop Effecten project Waalkade op de Scheepvaart
Door Willem den Breejen, Havenmeester Nijmegen

16.00 uur - Nu even praktisch...
Wat heeft deze middag nu opgeleverd aan toepasbare inzichten voor de deelnemers? Wellicht zijn er briljante ideeen ontstaan of zien we nog onbenutte mogelijkheden. In deze afsluitende sessie maken we de balans op.

16.30 uur - Rondleiding Waalkade
Op slechts 5 minuten loopafstand van het stadhuis ligt de Waalkade. Daar is het allemaal te doen. Geïnteresseerden kunnen een rondleiding krijgen van de mensen die betrokken waren bij de uitvoering.

17.00 uur - Napraten bij de borrel

pdfDownload het programma als PDF

ADRES
Het congres vindt plaats in het stadhuis van Nijmegen, Korte Nieuwstraat 6.

PARKEREN & ROUTEBESCHRIJVING
Parkeermogelijkheid is er in de Parkeergarage “Kelfkensbos”, aan de Voerweg 2 in Nijmegen. Bij het verlaten van de parkeergarage via de roltrappen loopt u links de winkelstraat de Burchtstraat in. Na 200 meter aan uw linkerhand bevindt zich het stadhuis.

OPENBAAR VERVOER
Vanaf het station is het ongeveer een kilometer lopen naar het stadhuis, of u neemt een van de BRENG bussen Lijn 6 richting Dukenburg of Lijn 8 richting Berg en Dal.

Mochten er nog vragen zijn kunt u mij bereiken op het onderstaande telefoonnummer.

Tot ziens op 10 oktober namens de organisatie!

Met vriendelijke groet,

Wendy Daanen
Senior Marketing & Communicatieadviseur
06 460 983 02
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.